Hoppa till innehållet
  • KIRUNAFJÄLLEN
  • KIRUNAFJÄLLEN
  • KIRUNAFJÄLLEN
  • KIRUNAFJÄLLEN
  • KIRUNAFJÄLLEN
  • KIRUNAFJÄLLEN

KIRUNAFJÄLLEN


Resevillkor

Vi erbjuder en lite lyxigare fullserviceprodukt i Svenska fjällen.

Blir det alltid bättre genom att resa långt bort…? Nja, inte alltid, på vår ”bakgård” finns fortfarande unika fiskeplatser som kräver erfarenhet och kunskap att hitta åt. Beroende på säsong och lokala förutsättningar ger vi mindre grupper om 3-5 personer möjligheten att fiska tre klassiska svenska fjällområden; Råstoplatån, Kaitum och övre Torneälven..

 

Dan Mella – delägare i Fishingnorth och lokal fiskeprofil – beskriver sina favorit områden så här:

Råstoplatån – Är nordens största område väglöst land. Norr om den stora fjällsjön Torneträsk breder platån ut sig med sitt myller av strömmar och sjöar. Oändliga möjligheter öppnar sig för drömfiske på öring, röding och grov harr. Ta del av min snart 40 åriga erfarenhet från detta område, smultronställen sällan besökta.

Kaitum – Storslagna Kaitum väntar på dig, den vackraste av alla alpina fjällmiljöer. Jag lotsar dig till mina favoritställen för öring och röding. Små till medelstora vatten, skygg fisk och klara strömmar.

Torneälven – Låt dig hänföras av Torneälvens vilda strömmar i väglöst land och storharrens paradis. Följ med till blanka nackar och sel i vindlande färder med forsbåt. Här finns ett hyggligt bestånd av fin öring som ger fisket ytterligare krydda. Fisket börjar tidigare än man kan tro, redan från 15 juni och fram till 15 september

 

Resa, program & karta


Våra svenska fjälldestinationer har alla det gemensamt att de utgår ifrån Kiruna. Hit tar man sig enkelt med bil, tåg eller flyg. För att hinna med en helikoptertransport till fiskeplatserna samma dag behöver ni anlända till Kiruna flygplats för kl. 12.00. Vill ni anlända kvällen före så ordnar vi övernattning. Till destinationerna Råsto och Kaitum utgår helikoptertransport, Övre Torneälven når vi med bil/båt. Många destinationer är känsliga för högt fisketryck. Därför är vårt upplägg gjort för mindre grupper och ca 4 fiskedagar på ett fiskeområde. Vi kan även ”skräddarsy” ett upplägg på en destination specifikt efter vad ni vill fiska: Till exempel; grov harr i strömmande vatten eller stor röding i stilla vatten…

Ett program som omfattar resa och fiske kan se ut så här:

Dag 1: Ankomst Kiruna på förmiddag. Mottagning på flygplats och transfer till helikopter. Här finns möjlighet att stanna till för att proviantera, fylla på flugasken eller köpa dryck. Avresa till destination. Uppsättning av fjällcamp, montering av utrustning - Kvällsfiske
Dag 2-4: Hela fiskedagar med guide.
Dag 5: Morgonfiske, nedmontering camp, transport till Kiruna – Ankomst ca 17.00

 

 

Boende & mat

Vi bor på destinationerna i en bekväm lavvo eller ett rymligt bastält, inredda med tältsängar. Campen ligger nära fiskevattnet så man kan se när fisken börjar vaka. Det kommer att finns en ved/gasolkamin för komfort och tork av utrusning. Frukost, lunch och middag prepareras av färska lokala råvaror av vår guide, givetvis äter vi även färsk fisk under dagarna. Kort sagt, vi erbjuder en lite lyxigare fullserviceprodukt i svenska fjällen.

Fisket, utrustning och flugor

Fisket kommer att bedrivas i allt ifrån mindre sjöar och älvar till strömmar och sel. Beroende på destination, säsong och väder kommer vi att fiska med torrfluga, streamers och nymf. Ett bra förslag är att ta med spön i #6-7 9 ft för sjöfiske och större strömmar samt ett #4-5 för torrfluga och puppa med tunna tafsar. Speciellt rödingen kan ibland vara nog så kräsen och då krävs tålamod och försiktighet. En medelstor till mindre flugrulle med 100 m 20 lb backing och flytlina täcker de allra flesta fisketillfällen. Vadare är skönt att ha med sig och ger inte bara skydd mot vatten utan även väder, vind och mygg. En rejäl fiskejacka och varma kläder är att tänka på. För nattkomforten bör du ha med dig en bra sovsäck och liggunderlag.

 

UTRUSTNING-KIRUNAFJÄLLEN.pdf

 

Flugvalet i svenska fjällvärlden kan vara högst varierande men några flugor du inte bör vara utan är: Nattsländor/Caddis i st. 10-16. Klinkhammer st. 18-12, Puppor i st. 18-12, mindre streamers typ Golden Killer i st. 6-10, Muddlers i st. 6-10. Förtyngda husmaskar i st. 8-14. Guldribbade haröron i st. 12-16, mindre dagsländor och Black gnat i st. 14-18.

 

FLUGOR-KIRUNAFJLEN.pdf

Priser

Säsong: från 15 juni – 15 september -Prisexempel Råstoplatån med guide 4 fiskedagar från 13.000 sek./person. Kontakta oss för närmare prisförslag beroende på område och upplägg.
I priset ingår : Möte vid ankomst till Kiruna, transfer till helikopter/destination, boende i tält, alla måltider, kunnig lokal guide, fiskekort
I priset ingår inte: Transport till Kiruna, alkoholdrycker, fiskeutrustning, reseförsäkring

      

TEAM FISHINGNORTH

Kent Lindvall, Fishingnorth i Harads

Kent Lindvall

Fishingnorth 
+ 46 (0) 706-632 134
kent.lindvall@fishingnorth.com

 

 

Manni Svensson, Fishingnorth

Dan Mella

Fishingnorth
+ 46 (0) 702425940
dan@fishingnorth.com

 

Manni Svensson, Fishingnorth

Jörgen Berggren

Fishingnorth
+46 (0) 703-506 802
jorgen@fishingnorth.com