Hoppa till innehållet
 • GRÖNLAND
 • GRÖNLAND
 • GRÖNLAND
 • GRÖNLAND
 • GRÖNLAND
 • GRÖNLAND
 • GRÖNLAND
 • GRÖNLAND
 • GRÖNLAND
 • GRÖNLAND
 • GRÖNLAND
 • GRÖNLAND
 • GRÖNLAND
 • GRÖNLAND
 • GRÖNLAND

GRÖNLAND


Resevillkor

Kontakta Dan Mella för pris och info på dan@fishingnorth.com eller på 070-2425940

3 timmars seglats söder om huvudorten Nuuk rinner en kristllklar älv ut i en av de mångar fjordarna på Grönlands sydvästkust. Under premiärsäsongen 2023 hade våra gäster ett fantastiskt fiske efter grov havsvandrande röding. 

 

Omgivningarna är otroligt vackra! En ensam renstig leder in i dalgången, omgivningarna är inte olika vår egen fjällmiljö. Huvudälven är fiskbar ca 4 km uppströms och helt kristallklar!. En mängd fantastiska pooler gör fisket både omväxlande och spännande.. Det står även huggvillig fisk i forspartierna. Ett precist uppströmskast bakom stenarna ger minnesvärda fighter! 

Resa, program & karta

Båtfärden till campen utgår ifrån huvudorten Nuuk på Grönlands västkust. Hit kan man ta sig med flyg från Stockholm via Köpenhamn till Nuuk med Air Greenland (Vilket vi rekommenderar). Räkna med en övernattning i Nuuk på inresa och utresa.

Ett reseprogram går från tisdag - tisdag inte inräknat resedagar. Räkna med en övernattning i Nuuk på vägen in och ut.

Dag 0: Avresa med flyg från Köpenhamn på f.m - Ankomst Nuuk under e.m och övernattning
Dag 1: Avresa Nuuk med båt till camp (ca 3,5 tim). Installation, information och fiske på e.m/kväll.
Dag 2-7: Hela fiskedagar
Dag 8:Hemresa till Nuuk med båt. Övernattning.
Dag 9: Avresa till Köpenhamn på f.m - Ankomst på kvällen

Säsong från sista veckan i Juli till sista veckan i Augusti. Pris på begäran

I priset ingår: Båttransfer Nuuk - Camp t.o.r. Helpension i tältcamp. Delat tält på 2 pers. Båt för transport till närliggande älvar. Fiskelicens. Fiskeguide.
I priset ingår inte: Flygresa Köpenhamn - Nuuk t.o.r. Hotellövernattningar i Nuuk. Reseförsäkring. Alkholdrycker på camp.

 

Boende och mat

För kommande säsonger öppnar vi upp campen för 8 fiskare. Boendet är i rymmliga sovtält med säng och värme. Det kommer att finnas plats för ombyte och förvaring av utrustning. Ett centalt beläget mässtält ger plats för måltider och avkoppling. Övirga delar av campen består av toa, dusch och torkmöjligheter. Solpaneler och en generator ger möjlighet att ladda mobil mm. 

Frukost kommer att bestå av bröd, pålägg, juice, kaffe, te förstärkt med gröt, ägg och bacon. Lunchpaket packar fiskaren själv och inför kvällen serveras en enklare tre rätters meny av färska råvaror. Måltidsdryck ingår och alkoholdrycker kommer att finnas till salu för en rimlig slant. En campansvarig och en fiskeguide kommer att ta hand om dig som gäst på ett trevligt sätt.

 GÄST RECENSION 2023

 

Om destinationen

Grönland är en utpräglad vildmarksdestination som ställer krav på resenären. Båttransporten till och från campen går delvis över öppet hav och kan vara krävande med sjögång och dåligt väder. Fisket utefter älvarna på Grönland innebär att du måste kunna gå längre sträckor i delvis brant och stenig terräng. Sommarperioden på Grönland innebär även ett mycket rikt insektliv av mygg och knott. Mygggmedel, heltäckande klädsel och myggnät för ansikte är ett måste. Det är VIKTIGT att du som resenär är medveten om ovanstående innan du bokar...


Fiske, utrustning och flugor

Den mindre älven ovan campen har ett flertal markerade pooler med varierande djup. Vattnet är kristallklart och även forspartierna ger många möjligheter till ett tekniskt fiske bakom stenar och bakvatten. Tidvattnet styr till stor del uppgången av ny fisk i systemet under säsongen där högvatten i fjorden ofta ger stora mängder ny fisk i älven. Vi kommer även att erbjuda båttransport till närbelägna älvar i samma fjordsystem under fiskeveckan. Detta ger möjlighet till spännande vandringar efter sällan eller aldrig fiskade vattendrag.

Det går utmärkt att ta med en "vanlig" flugfiskeutrustning i klass 5-7 för fisket. Nästan undantagslöst är det en flytlina med 9-12 fots tafs (ca 0,30 spets) som gäller. Ett tips kan vara att ta med två spön och tackla ett för ett tyngre streamerfiske och ett för ytgående flugor. För att landa och återutsätta fisk behövs en håv med gumminät. En nedpressad hulling underlättar även stress på fisk och fiskare.

Produktiva flugor är i huvudsak tyngre steamers med hantelögon som presenterar djupt i skrikiga färger som purpur, cerise och ljusblått. En Dredger i purpur har varit den bästa flugan vid vårt provfiske. Vi hade även framgång med ytgående Boobiflugor i orange och rosa.

FLUGOR FÖR GRÖNLAND

 

 

 

TEAM FISHINGNORTH

Kent Lindvall, Fishingnorth i Harads

Kent Lindvall

Fishingnorth 
070 663 134
kent.lindvall@fishingnorth.com

 

 

Manni Svensson, Fishingnorth

Dan Mella

Fishingnorth
070 242 5940
dan@fishingnorth.com

 

Fishingnorth Moränvägen 3
981 45 Kiruna

 

Jörgen Berggren, Fishingnorth

Jörgen Berggren

Fishingnorth
070 350 6802
jorgen@fishingnorth.com

 

By Formsmedjan. Powered by Yago