Hoppa till innehållet
  • TERRACE B.C
  • TERRACE B.C
  • TERRACE B.C
  • TERRACE B.C
  • TERRACE B.C
  • TERRACE B.C
  • TERRACE B.C
  • TERRACE B.C
  • TERRACE B.C

TERRACE B.C


Resevillkor

Skeenaregionen erbjuder en av de bästa möjligheterna i världen för Steelhead och Kungslax.

För mer info om TERRACE B.C ring eller mail till Jörgen Berggren  070-350 6802  jorgen@fishingnorth.com

 

I det nordvästra hörnet av Kanada ligger British Columbia, ett vidsträckt vildmarksområde präglat av dramatiska bergskedjor, rytande älvar, stora glaciärsjöar och täta gröna skogar. Bergen som dominerar landskapet formades av vulkanisk aktivitet och glaciärerna, som en gång täckte stora delar, skar ut dramatiska dalar i vilka några av världens bästa lax och steelhead älvar rinner.

En stor del av norra British Columbia är skyddad genom naturreservat och nationalparker som utgör habitat för stora orörda ekosystem. Mycket av fisket kretsar runt staden Terrace (ca 55 min flygtid nordväst om Vancouver) där även många av de bästa älvarna rinner in i huvudflödet Skeena. Skeena regionen erbjuder odiskutabelt en av de bästa möjligheterna i världen för större Steelhead, Chinook (Kungs) lax samt Coho (silver) lax. Normalvikten för Steelhead ligger på mellan 3,5-6 kg. även om fisk mellan 7-9 kg. inte är ovanliga och varje år fångas även fisk över 10 kg! Kungslaxen snittar mellan 9-18 kg och några exemplar når vikter på 35 kg och över. Den största kungslaxen som spöfångats i Skeena River vägde 48 kg!

Resa & program

Från Stockholm reser vi till Vancouver. Räkna med en övernattning innan flyget går till Terrace. Väl på plats kommer personal från lodgen att hämta på flygplats. Det tar ca 20 minuter och på vägen går det bra att stanna i staden för inköp av fiskeutrustning eller egen dryck.

 Ett reseprogram som omfattar resa och fiske kan se ut så här:

Dag 0: Ankomst Vancouver och övernattning.
Dag 1: Avresa mot Terrace, mottagande på flygplats och transfer till lodge (ca 20 min)
Dag 2-6: Frukost kl 06.00, fiske med guide inkl. transport, medhavd lunchbuffé, åter lodge 17.30, middag kl 19.00.
Dag 7: Avresa från Terrace till Vancouver.

 

 

 

Boende & mat

I programmet finns två möjligheter till boende, Pioneer Lodge och Skeena Camp. Fiskesträckorna och guideservice är samma på bägge. Pioneer är en fullstor lodge med alla bekvämligheter medan Skeena Camp är en enklare tältcamp. Frukost serveras kl 06.00 och består av ett sortiment av bröd, pålägg, frukt, pannkakor, juice, kaffe och te. Lunch serveras som matiga smörgåspaket och varma soppor, kaffe eller te för att intas utomhus under dagen. Middagarna är tre-rätters menyer av god kvalitet. Fisket, utrustning och flugor Fiske efter steelhead och lax i nedre Skeena är oöverträffat, många av regionens bästa älvar rinner in i Skeena uppströms campen och all fisk till dessa älvar måste passera för att nå sina lekplatser. Nära ligger bl. a. övre och nedre Copper river samt Kalum river.

Programmet erbjuder även mer än 50 talet övriga vatten som ; Kitmat, Nass, Bell Irving, Meziadin, Kasiks, Exstew och Exchamiks river. Fiske-säsongen på steelhead är lång och startar redan i mars-april och slutar i november -december. Den riktiga säsongen på lax kommer igång i juni (Kungslax) och varar fram till september. Den huvudsakliga fisketekniken är ett nedströmskast i olika vinklar för att variera hastigheten på flugan. Många steelhead tar även inne på lugnvatten och bakströmmar där en hängande fluga och ett långsamt hemtag är nycklarna till att lyckas. I vissa älvar och biflöden praktiseras även ett torrflugefiske samt olika ytgående flugor som bombers med bra resultat.

Under veckan erbjuds även ett fantastiskt fiske efter Coho (silverlax) under augusti-september i närliggande älven Kasiks. Fisket är tidvis för bra för att vara sant med upp till 30 stora laxar krokade under en dag. Ett fantastiskt fiske i en av B.C s vackraste älvar!

Fiskeutrustning som används är i form av enhandsspön klass 7-9 i längder runt 9-10 fot. Tvåhandspön i klass 9-11 i 12.6-15 fot. Rullar med bra broms och minimum med 150 m 30 lb. backing. För det mesta används WF linor eller skjutklumpar av multi tip typ. Tafsar med spetsar från 0,35 – 0.50 mm. beroende på säsong och fisk.

 UTRUSTNING TERRACE-B.C pdf

 

Flugvalen varierar mellan typiska steelhead och laxflugor i storlek 2-6, några av de mest gångbara mönstern är Intuder, Pick yer pocket, Fish taco, String leach, Trailer trash, Steelehead beetle, eggsucking leech m fl.

 FLUGOR B.C pdf

 

Priser

Säsong: Mars – November. Pioneer lodge: 5700 CAD – Skeena Camp 3850 CAD (Per person i delat rum) Kontakta oss för aktuellt pris.
I priset ingår: Pioneer lodge: Transfer flp – lodge t.o.r, 7 nätter på lodge, alla måltider, 6 hela fiskedagar med marktransport, guide och båt. Skeena Camp: Transfer flp-lodge t.o.r, 6 nätter i camp, alla måltider, 5 hela fiskedagar med marktransport, guide och båt
I priset ingår inte: Internationell flight, flyg till Terrace B.C, fiskelicens, alkoholdrycker på lodge, reseförsäkring, fiskeutrustning och flugor, Skatt i Kanada 2-6% 
    

TEAM FISHINGNORTH

Kent Lindvall, Fishingnorth i Harads

Kent Lindvall

Fishingnorth 
070 663 134
kent.lindvall@fishingnorth.com

 

 

Manni Svensson, Fishingnorth

Dan Mella

Fishingnorth
070 242 5940
dan@fishingnorth.com

 

Fishingnorth Moränvägen 3
981 45 Kiruna

 

Jörgen Berggren, Fishingnorth

Jörgen Berggren

Fishingnorth
070 350 6802
jorgen@fishingnorth.com

 

By Formsmedjan. Powered by Yago