Hoppa till innehållet
 • TSIMANE BOLIVIA
 • TSIMANE BOLIVIA
 • TSIMANE BOLIVIA
 • TSIMANE BOLIVIA
 • TSIMANE BOLIVIA
 • TSIMANE BOLIVIA
 • TSIMANE BOLIVIA
 • TSIMANE BOLIVIA
 • TSIMANE BOLIVIA
 • TSIMANE BOLIVIA
 • TSIMANE BOLIVIA
 • TSIMANE BOLIVIA
 • TSIMANE BOLIVIA
 • TSIMANE BOLIVIA
 • TSIMANE BOLIVIA
 • TSIMANE BOLIVIA

TSIMANE BOLIVIA


Resevillkor

Tsimane kombinerar som ingen annan flugfiskedestination i världen möjligheten till ett visuellt fiske med flytlina och lätt utrustning efter stor, aggresiv fisk i majestätiska omgivningar.

För mer info om TSIMANE ring eller mail till Jörgen Berggren 070-3506802 jorgen@fishingnorth.com

 

Långt in i Bolivia ,där Amazonasdjungeln möter Andernas bergskedja ligger ett väldigt natur och indianreservat; Tsimane. I detta otroliga landskap rinner klara bergsfloder som hyser två arter av Dorado, Amazonas Pacu och en av världens starkaste sötvattensfiskar; Yatorana. Tusentals fjärilar i alla tänkbara färger fladdrar i värmen och från djungeln kommer ljudet av papegojor och apor. Utvadad på en grusbank med spöet i handen är det kort sagt magiskt!

 
Tsimane kombinerar som ingen annan flugfiskedestination möjligheten till visuellt fiske med flytlina och lätt utrustning efter aggressiv stor fisk i majestätiska omgivningar. Efter floden Secure finns idag tre lodger; Secure (Asunta), Aquas Negras och Pluma. De två första är något mindre med fokus på klara bergsströmmar och möjlighet till vandring långt upp efter flodsystemen. Pluma är en större och mycket bekväm lodge som fiskar nedre delen av Secure och ett antal biflöden. Under fiskedagarna utgår transporten med stora motordrivna traditionella kanoter med guider från den lokala indianstammen. Tidvis sker fisket från båten mot ståndplatser vid sjunkna trädstockar och bakvatten. I övrigt är floden ofta vadbar och fisket efter den gyllene Doradon oändligt spännande!

 
Resa & program


För att nå Tsimane måste man först ta sig till Bolivias näst största stad; Santa Cruz della Sierra. Från Stockholm går det smidigt via Madrid. Räkna med en övernattning i Santa Cruz både på in och utresa. Med små till medelstora propellerplan når man efter ca 1,5 timmes flygning till de olika lodgerna ute i djungeln. En båttransport avslutar färden till fiskeparadiset.

Ett program som omfattar resa och fiske kan se ut så här:

Dag 0: Avresa från Stockholm till Madrid, vidare till Santa Cruz della Sierra, övernattning på hotell inklusive frukost.
Dag 1: Transport till flygplats och flyg (1,5 tim.) till destination, båttransfer. Installation, möte med guider, montering av utrustning, kvällsfiske och middag.
Dag 2-7: Hela dagar fiske från 08.00 – 17.00 med avbrott för lunch. Återfärd till lodge under kväll, servering av cocktail, tilltugg och 3 rätters middag.
Dag 8: Morgontransfer med båt till landningsbana, återfärd till Santa Cruz, övernattning på hotell inklusive frukost
Dag 9: Transfer till Santa Cruz flygplats, återfärd till Stockholm via Madrid

 

Boende & mat

Lodgen erbjuder mycket bekväma safaritält som är vackert inredda med sköna sängar, privat WC med dusch och el. Rummet är väl ventilerat, har gott om utrymme för kläder och utrustning samt en liten veranda. Varje gäst kommer att bli överraskad av mycket vällagad mat i både internationell och Argentinsk stil som serveras i ett stort välmöblerat vardags och middagsrum. Här finns WiFi och telefontjänster för gästerna.

 
Fisket, utrustning och flugor

Tsimane är enbart en flugfiskedestination där endast hullingfri krok (nyp in med en tång) är tillåten. All fisk återutsätts utan undantag då detta är ett skyddat reservat. Fisket bedrivs både från stora motordrivna kanoter under drift och till fots vandrande/vadande efter floder och strömmar. Om vädret tillåter (och fiskarens fysik) kan guiderna arrangera riktiga äventyr med övernattning på helt ofiskade platser i flodernas källflöden. Tekniskt kan fisket vara mycket utmanande då Golden Dorado ofta har sina ståndplatser djupt inne ibland stockar och trädrötter. Många guider är engelsktalande och har stor erfarenhet av fisket.

För fisket behövs enhandsspön 9 fot i # 6-9. Då fisket ofta sker med stora flugor så kan en flytande WF lina med en kortare aggressiv klump vara till hjälp. Rullen bör vara kraftig med bra broms och ca 200 m 50 lb backing. Då Doradon är en stark och aggressiv fisk med mycket vassa tänder behövs tafsar i knyt bar wire eller 80 lb flurocarbon. Fiskekläder utgörs av tätsittande kraftiga tights (elaka parasiter..) med neoprensockar och vadarskor (med en bra gummisula) sant grusskydd. Tänk på att fisket innebär en hel del gående, risk för skav på fötter (och andra kroppsdelar). Regnkläder är ett måste.!

 

UTRUSTNING-TSIMANE.pdf

 

Flugorna påminner delvis om de som används för saltvattensfiske efter tarpon. De bör vara bundna på en rejäl krok (typ Tiemco SP 600 eller Owner AKI) i st 1-2/0 och ha en tydlig profil. Material som fungerar är kaninremsor eller syntetfiber (typ craftfur). Bra färkombinationer är svart/gul, svart/röd. Ta även med några större poppers och flytande hoppers (typ Chernobyl ant). För Paku behövs en specialare som imiterar en frukt/nöt (se fluggalleri)

 

FLUGOR-TSIMANE.pdf

 

Priser

Säsong: Från Maj – Oktober. Pris: 5300 – 5800 USD (Fråga oss om speciella rabatter)
I priset ingår : Mottagande i Santa Cruz , transfer och övernattning x 2 på hotell. Transfer till flygplats och privat charterflyg till Tsimane t.o.r. 7 nätter i delat rum på lodge med alla måltider och dryck. 6 ½ dags fiske med guide, fiskelicens.
I priset ingår inte: Internationell flygbiljett till Santa Cruz, reseförsäkring, fiskeutrustning, dricks till personal och guider. Skatt till lokal ursprungsbefolkning 570 USD.

 

     

 

TEAM FISHINGNORTH

Kent Lindvall, Fishingnorth i Harads

Kent Lindvall

Fishingnorth 
070 663 134
kent.lindvall@fishingnorth.com

 

 

Manni Svensson, Fishingnorth

Dan Mella

Fishingnorth
070 242 5940
dan@fishingnorth.com

 

Fishingnorth Moränvägen 3
981 45 Kiruna

 

Jörgen Berggren, Fishingnorth

Jörgen Berggren

Fishingnorth
070 350 6802
jorgen@fishingnorth.com

 

By Formsmedjan. Powered by Yago