Hoppa till innehållet
 • RIO GRANDE PATAGONIEN
 • RIO GRANDE PATAGONIEN
 • RIO GRANDE PATAGONIEN
 • RIO GRANDE PATAGONIEN
 • RIO GRANDE PATAGONIEN
 • RIO GRANDE PATAGONIEN
 • RIO GRANDE PATAGONIEN
 • RIO GRANDE PATAGONIEN
 • RIO GRANDE PATAGONIEN
 • RIO GRANDE PATAGONIEN
 • RIO GRANDE PATAGONIEN
 • RIO GRANDE PATAGONIEN
 • RIO GRANDE PATAGONIEN
 • RIO GRANDE PATAGONIEN
 • RIO GRANDE PATAGONIEN
 • RIO GRANDE PATAGONIEN

RIO GRANDE PATAGONIEN


Resevillkor

Kau Tapen Lodge: På en kulle vid världens ände ligger en stor lågbyggd trävilla i ett område som har allt en flugfiskare kan önska sig: 42 km flugfiskevatten med stor havsöring, fantastiskt boende, gourmetmat och proffsiga fiskeguider...

För mer info om RIO GRANDE ring eller mail till Jörgen Berggren 070-350 6802 jorgen@fishingnorth.com

 

Beläget tre timmars flygresa söder om Buenos Aires rinner älven Rio Grande väst till öst 70 km, från Andernas bergskedja till Altlanten. Rio Grande har, sedan britterna planterade in brunöring i början av 1900 talet, blivit en av världens bästa platser för stor havsöring. Landskapet i Tierra del Fuego (Eldslandet) är till största delen trädlös pampas med en karg oändlig prägel. Älven har ett moderat flöde där den vindlar sig igenom de öppna ytorna och vinden är en ständig faktor på jakten efter de magiska öringarna.

 

Den fiskare som har en bra varierad teknik av kast från både höger och vänster kommer att öka sina chanser. Nyckel till framgång stavas; linkontroll… att få flugan att ligga kvar lite extra tid på andra sidan älven vid den branta djupa kanten ger fisk, stor fisk! Flugvalen går från små gummibens nymfer till stora leechflugor bundna av kaninremsor. En annan fantastisk bonus (beroende på vilken lodge man fiskar) heter Rio Menendez. Ett biflöde som ofta är klar som vodka, stor som en rejäl fjälljokk, sällan fiskad och vanligen full av stor havsöring…


Resa, program

Från Skandinavien flyger man vanligen via London eller Madrid till Buenos Aires. Efter ett stopp i den Argentinska huvudstaden (och en rejäl köttbit!) går färden vidare med inrikesflyg till den lilla staden Rio Grande vilket tar ca 3 timmar. Från flygplatsen möts man av guiderna och transfern tar 20-55 minuter beroende på vilken lodge man har bokat. Efter Rio Grande finns idag 5 lodger öppna mellan december – april. Vilken man väljer är en smaksak men Villa Maria, Maria Behety och Kau Tapen är de vi skulle rekommendera.

Ett program som omfattar resa och fiske kan se ut så här:

Dag 0: Avresa från Stockholm till Buenos Aires. Transfer till City och övernattning.
Dag 1: Transfer till inrikesflygplats och flyg till Rio Grande flp. Mottagande av personal, transfer till lodge. Information och installation. Montage utrustning och kvällsfiske.
Dag 2-7: Hela fiskedagar från kl. 9-13 lunch samt 16-20 Middag. Transport i 4x4 bil med guide.
Dag 8: Utcheckning och förmiddagstransfer till Rio Grande flp. Flyg till Buenos Aires. Övernattning
Dag 9: Hemresa från Buenos Aires till Stockholm.

 

 

 

Boende & mat

Oberoende av vilken lodge man väljer kommer boende, mat och service att vara i absolut världsklass! Beskrivningen av Kau Tapen Lodge säger det ganska väl:
På en kulle vid världens ände ligger en stor låg trävilla som har allt en flugfiskare kan önska sig: 42 km flugfiskevatten, frukost, lunch och middag serveras till en kvalitet och mängd som tar andan ur en. Personalen skämmer bort dig med en cocktail och tilltugg efter fiskedagen. Utsökta viner och tillochmed en liten flugfiske shop med utrustning från Sage, Rio och Ebel. Middagar och lunch är ofta 3-5 rätters och där det serveras Argentinska specialiteter. Boendet i dubbelrum med eget badrum/WC är lyxigt och mycket bekvämt.”

 

Fisket, utrustning och flugor

De nedre delarna av Rio Grande (Villa Maria Lodge) består av större och djupare pooler än 30-40 km uppströms. Hit kommer den migrerande fisken först och chansen till helt nystigna, silverfärgade torpeder är som störst. Dessa delar kommer att passa den erfarne flugfiskaren med god teknik på tvåhandspön. De övre delarna (Kau Tapen / Maria Behety) är något grundare och smalare som inbjuder till ett tekniskt fiske.

De mycket kompetenta och engelsktalande guiderna anpassar platserna efter varje fiskares kunskapsnivå så att alla får en maximal chans till ett drömfiske. Sommarperioden Dec- Jan präglas ofta av låg-medelvattenstånd och ett fiske med enhanspön i # 7-8 och flyt-intermediate linor. Höstperioden Mars-April ger vanligen högre och kallare vatten där tvåhanspön i # 8/9 och sinktip eller rena sjunklinor fungerar bäst. Vinden är en faktor hela säsongen. Morgon och kväll är ofta lugna men dagtid är 10-15 m/s vanligt.

Spön som passar fisket är: Enhandspön #7-8, 9-10 ft. Tvåhandspön # 8-10 ,12-14 ft. Tänk på att ta med ett eller ett par extra spön. Kan vara praktiskt med lite olika linor riggade för ett effektivare fiske i olika pooler. En robust rulle med bra broms är ett måste och minst 150 m 30 lb backing. Linor beroende på årstid går från hela WF linor flyt/intermediate till skjutlinor med utbytbara spetsar och tidvis rena sjunklinor. Kort sagt, ta med allt! Övrig utrustning se lista.

 

UTRUSTNING-RIO-GRANDE.pdf

 
Även flugsortimentet är väldigt varierat över säsongen och från pool till pool.. Här följer några mönster som du inte bör vara utan: Större och mindre Sunray Shadow på tub, Bunny leech och/eller string leech i svart, lila, grönt och rosa. Girdle eller Yuk bug gummibensnymf i st. 4-12. Guldskallenymfer typ Princes eller Peacock i st. 10-14. Bombers eller foamflugor i st. 4-8. Green machine i st. 6-10. Bitch Creek Nymphs i orange/svart i st. 4-12. Laxflugor för Atlantlax på tub.

 

 FLUGOR-RIO-GRANDE.pdf

Priser

Säsong: December – April. Pris från 5500 USD beroende på period och lodge. Kontakta oss för aktuellt pris.
I priset ingår: Mottagande på Rio Grande flp. Transfer till lodge t.o.r. 7 nätter i dubbelrum med alla måltider och dryck inkl. vin och bar. 6 dagars fiske med engelsktalande guide inkl. all transport.
I priset ingår inte: Internationell flygbiljett, inrikes flyg till Rio Grande, fiskeutrustning och flugor, fiskelicens, reseförsäkring, dricks till personal och guider.

 

TEAM FISHINGNORTH

Kent Lindvall, Fishingnorth i Harads

Kent Lindvall

Fishingnorth 
070 663 134
kent.lindvall@fishingnorth.com

 

 

Manni Svensson, Fishingnorth

Dan Mella

Fishingnorth
070 242 5940
dan@fishingnorth.com

 

Fishingnorth Moränvägen 3
981 45 Kiruna

 

Jörgen Berggren, Fishingnorth

Jörgen Berggren

Fishingnorth
070 350 6802
jorgen@fishingnorth.com

 

By Formsmedjan. Powered by Yago