Hoppa till innehållet
 • KUBA
 • KUBA
 • KUBA
 • KUBA
 • KUBA
 • KUBA
 • KUBA
 • KUBA
 • KUBA
 • KUBA
 • KUBA
 • KUBA
 • KUBA
 • KUBA
 • KUBA
 • KUBA
 • KUBA
 • KUBA
 • KUBA

KUBA


Resevillkor

Fisket efter Bonefish, Permit och Snook är bra året runt, de strörre exemplaren av Tarpon brukar dyka upp på flatsen från April till Juli.

För mer info om KUBA ring eller mail till Jörgen Berggren 070-3506802 jorgen@fishingnorth.com

 

Drömmen att få komma bort under våra mörka vintermånader och få uppleva sol, saltvatten och vajande palmer lever nog i många av oss. Lägg till det ett spännande fiske efter olika saltvattensarter, bra boende och god mat & dryck så har man nog den ideala fiskesemestern..

 

Efter ett antal saltvattensresor under senare år till många olika destinationer så framstår Kuba som det bästa alternativet. Fisket är utmärkt under större av året och det finns ett rejält utbud på olika destinationer med bra logistik, boenden och kompetenta guider. Ser man till olika tider för fisket så bör man undvika september – november då risken finns för stora oväder och ännu värre (orkaner!) Perioden januari- mars räknas som lågsäsong, fisket efter Bonefish, Permit, mindre Tarpon, Snook Barracuda och Jacks är ofta bra medan de större exemplaren av Tarpon brukar dyka upp på flatsen under högsäsong från april och fram till slutet av juli. Kuba har dessutom ett, i många stycken, oförstört marint ekosystem då kommersiellt fiske inte funnits i dessa vatten.


Resa, program & karta

För att resa till Kuba behövs till att börja med ett visum, vilket man enkelt ansöker om i Sverige innan avresa. De flesta internationella flyg landar i Havana via t ex Paris eller Amsterdam. Det går även att flyga internationellt till andra flygplatser på Kuba vilket (beroende på fiskedestination) ger än kortare transfer. Väl på Kuba är den bästa kommunikationen med buss (bekväma och luftkonditionerade), inrikesflyget är notoriskt försenat eller inställt.

Ett program som omfattar resa och fiske kan se ut så här:

Dag 0: Avresa från Stockholm till Kuba, mottagande på flygplats, transfer. Ankomst destination. I vissa fall övernattning i Havana och transfer destination dagen efter.
Dag 1-6: Frukost. Hela fiskedagar i delad mindre båt (skiff) 09.00-12.30- Lunch- 15.00-19.00. Middag
Dag 7-8: Avresa, transfer till flygplats för hemresa eller transfer Havana/Hotell för hemresa +1

 

 

 

Boende & mat

Beroende på destination så bor man på båt (lyxig yacht) eller på all inclusive hotell. Boende i delat dubbelrum. Väl ombord på båt eller i hotell är det väldigt bekvämt med AC, WC, varmvatten. Efter en hel dags fiske finns fina utrymmen för att läppja på en kall drink med några tilltugg och kanske binda en fluga innan middagen. De kulinariska möjligheterna är ofta mycket bra med färsk fisk, hummer och skaldjur. Lägg till detta spännande kyckling recept, färsk sashimi och några av de bästa desserterna som det Kubanska köket har att erbjuda.

Fisket, utrustning och flugor

Destinationen Cayo Romano/Cayo Cruz är beläget på den norra sidan av Kuba i provinsen Camaguey har fisket runt ett enormt system av flats, laguner och orörda flodmynningar. Denna marina park är 366 kvadratkilometer till ytan vilket innebär att varje skiff (mindre fiskebåt) på destinationen har 50 km2 för egen del. Fiskeområdet är till stora delar helt orört och representerar ett av de renaste och biologiskt mångfacetterade ekosystem som man någonsin kommer att fiska.

Här finns mycket fisk och den är ofta mer aggressiv och mindre skygg än på många andra ställen. Bottenstrukturen varierar mellan hård packad sand och mjukare bottnar. Snittvikten på Bonefish är hälsosamma 2 kg, under veckan kan du förväntas att se och fiska på åtskilliga Permits på mellan 4-15 kg. Det finns även lokaler för Tarpon, Snook, Jack Crevelle och Barracuda mfl. arter.

För saltvattensfisket behöver du följande utrustning:

Bonefish/Permit/Snook: 9 fots # 7-8 spö med flytande WF lina (gärna en tropik dito då ”vanliga linor kan bli väldigt mjuka i värmen). Flugrulle med bra broms och minst 150 m 30 lb backing. 9-12 fots tafsar 0,25-0,40 i flurocarbon.
Tarpon / Barracuda / Jack Crevelle: 9 fot # 10-12 spö med flytande och hel intermediate lina (en riktig sjunklina får gärna också följa med). Rejäl flygrulle med bra broms och minst 200 m 50 lb backing. Tafsmaterial i flurocarbon 60 och 80 lb.   -   För övrig utrustning se utrustningslista

 

UTRUSTNING-SALTVATTEN.pdf

 

Flugor för Bonefish/Permit: Crazy Charlie, Gotcha i st. 6-8. Avalon fly, krabbmönster i färg tan i st. 4. Samtliga bundna på en bra saltvattenskrok typ Tiemco 811S.
Flugor för Tarpon/Jack Crevelle: Toadflugor med skinnvinge i svart/rött, oliv. Baitfishflugor i Svart, brunt och oliv med flash.

 

FLUGOR-SALTVATTEN.pdf

 

Priser

Säsong: Året runt. Lågsäsong: Nov. – Mars. Pris:3550 USD. Högsäsong: April – Juli. Pris:5500 USD .I priset ingår: Mottagande på Cayo Coco / Camaguey flygplats, transfer till hotell. 7 nätter på 5 stjärnigt hotell Oceans Arena Blanca. All inclusive. 6 hela fiskedagar i delad skiff med guide. Dryck ombord (4 vatten, läsk, öl)
I priset ingår inte: Internationell flygbiljett till Kuba, Obligatorisk avgift marin park 100 USD. Kostnad för visum till Kuba, dricks till personal och guider.

 

 

     

TEAM FISHINGNORTH

Kent Lindvall, Fishingnorth i Harads

Kent Lindvall

Fishingnorth 
070 663 134
kent.lindvall@fishingnorth.com

 

 

Manni Svensson, Fishingnorth

Dan Mella

Fishingnorth
070 242 5940
dan@fishingnorth.com

 

Fishingnorth Moränvägen 3
981 45 Kiruna

 

Jörgen Berggren, Fishingnorth

Jörgen Berggren

Fishingnorth
070 350 6802
jorgen@fishingnorth.com

 

By Formsmedjan. Powered by Yago