Hoppa till innehållet
  • RESEBREV - VÅRA GÄSTER BERÄTTAR...

RESEBREV - VÅRA GÄSTER BERÄTTAR...


Resevillkor

Här kommer vi att presentera våra och gästernas reseberättelser från våra olika destinationer.

TARPONFISKE PÅ KUBA 8-15/6 2019

Tillbaka efter en veckas fiske utanför Isla de la Juventud sydväst om Kuba kan jag bara förundras över hur bra fisket fortsatt är efter havets formel 1 racer, tarponen… Efter 39 krokade fiskar och 22 landade, två som drog av 80 lb fluorocarbon och en som drog av fluglinan är jag helt utmattad. Bra väder och lite vind bidrog till att mycket var ett visuellt fiske där du ser, (ofta med guidens hjälp), vart du ska lägga flugan. Spännande och effektivt! # 10 och # 12 saltvattens spön med intermediate eller flytlina var det som användes mest. Klassiska tarponflugor i svart/rött och gult/rött i st. 3/0 fungerade bäst.

Boendet ombord på yachten Fleet 1 var perfekt, luftkonditionerade hytter, trevlig personal och fantastisk mat bidrog till trivseln. På totalt 10 fiskare krokades mer än 330 tarponer (ca 200 landades) under veckan. Detta är nog ett av världens bästa fisken efter dessa silvertorpeder. Här ute finns även stor bonefish, jack crevelle och permit.

Jörgen – Fishingnorth

 

 

 LAXFISKE PÅ CLIFFHANGER CAMP -VARZINA 13-20 Juli 2020

Vi på Fishingnorth har just kommit tillbaka efter en veckas fantastiskt laxfiske i Kola älven Varzinas mellersta delar. Sträckorna är utgående från tältcampen Cliffhanger och nås med en ca 50 minuter lång helikopterfärd från staden Lovozero. Förutsättningarna var mycket bra med högt och kallt vatten (9-11 gr c) efter en sval sommar och rikligt med regn. Stora steg med lax kunde ses passera poolerna och många laxar över 10 kg noterades. Fisket bedrevs nästa helt uteslutande med flytlina, ett nedströms kast med en lugn och stadig drift var mest effektivt. Små flugor av Sunray typ (till och med i mikrostorlek) samt tunt dressade varianter av det klassiska Golden Killer mönstret var vinnare under veckan. Vi försökte även få upp fisk på hitchade (ytgående) flugor men troligen var vattnet lite för kallt.

Totalt under veckan bokförde 8 fiskare 116 landade laxar (säsongsrekord!) och åtskilligt med dramatik ut-spelades i kamp med stor fisk. Säsongens (hittills) största fisk gav en av Fishingnorths medarbetare en guldnål och medlemskap i exklusiva Varzina 30 lb klubb med en han lax på 113 cm och ca 15 kg! Flera andra stora fiskar krokades men förlorades med brutna tafsar…

Boendet på campen är enkelt, robust och mycket väl fungerande. Maten är utmärkt och en guldkant på veckan utgjordes av att Varzina River Company ställde en liten helikopter (med pilot) till campens och gästernas förfogande. Långa promenader ersattes med äventyr och pigga ben..

Då många andra laxälvar i norden och även i Ryssland brottas med olika problem framstår Varzina och dess grannälvar Drozdovka och Sidorovka som det säkra kortet för de närmaste årens laxfiske på Kolahalvön. Lägg till detta ett jämförelsevis moderat pris på fiske veckorna så känner jag att vi kan erbjuda våra kunder häftiga fiskeäventyr och värde för pengarna!

Dan Mella Fishingnorth

 

 

 LAXFISKE I DROZDOVKA 13-20/7 2019

Allt började med ett inlägg på Facebook. Jag och min bror har gjort en fiskeresa nästan varje sommar den senaste 15 åren. Vi hade länge pratat om en lite mer äventyrlig resa till Alaska men när Dan på Fishingnorth la ut en krok om en resa till Rysslamd och Kola- halvön kunde vi inte motstå frestelsen! Fiska lax på tundran var något vi bara måste uppleva...

Drozdovka är en fin liten skogsälv med flera fall och forssträckor. Älven går relativt hög denna vecka och marken runt älven är ganska mättad med vatten så när regnet faller på måndagen går älven upp ytterligare. Faktum är att älven har samma flöde som på våren, nu mitt i sommaren. Detta gör att vadandet blir lite svårt på vissa ställen och ibland ser man fisk som man inte riktigt kommer åt. Storleksmässigt påminner älven om Mörrum i de trängre partierna, men Drozdovka har fler breda partier och fler snabba vatten.

Vi fångar fisk i princip varje dag, jag och min bror får endast grills under veckan men övriga fiskare får ett antal större fisk, totalt landar gruppen 33 grills och 11 lax (över 70cm, med en topp på 92cm). Vi får även ett antal puckellax, brunöring och gädda men de räknas inte med i statistiken. En vecka går på tok för snabbt och avfärden känns vemodig, men samtidigt förgyller denna typ av äventyr fiskesemestern och man längtar snabbt tillbaka igen, så Kola, vi ses igen.....

Teo Pezo   Malmö

 Läs hela resebrevet: Resan till Drozdovka pdf.

TEAM FISHINGNORTH

Kent Lindvall, Fishingnorth i Harads

Kent Lindvall

Fishingnorth 
070 663 134
kent.lindvall@fishingnorth.com

 

 

Manni Svensson, Fishingnorth

Dan Mella

Fishingnorth
070 242 5940
dan@fishingnorth.com

 

Fishingnorth Moränvägen 3
981 45 Kiruna

 

Jörgen Berggren, Fishingnorth

Jörgen Berggren

Fishingnorth
070 350 6802
jorgen@fishingnorth.com

 

By Formsmedjan. Powered by Yago