Hoppa till innehållet
  • JURASSIC LAKE
  • JURASSIC LAKE
  • JURASSIC LAKE
  • JURASSIC LAKE
  • JURASSIC LAKE
  • JURASSIC LAKE
  • JURASSIC LAKE
  • JURASSIC LAKE
  • JURASSIC LAKE

JURASSIC LAKE


Resevillkor

Uppströms Rio Barrancoso kan man ha ett unikt fiske med lätta spön och små nymfer och streamers

För mer info om JURASSIC LAKE ring eller mail till Jörgen Berggren 070-350 6802 jorgen@fishingnorth.com

 

 

Långt ute i Patagoniens vildmark finns en sjö i sedan länge slocknad vulkankrater där några av de största regnbågarna i världen bor……..
Jurassic lake lodge är en destination i världsklass belägen i ett av de mest otillgängliga områdena i Argentinska Patagonien. Lodgen är strategiskt belägen bara några hundra meter från det enda riktiga tillflödet; Rio Barrancoso. Ett kristallklart vattendrag som tillsammans med sjön, Lake Strobel, utgör en av världens bästa fiskeplatser på regnbåge.

Tack vare en stor tillgång på föda (en typ av sötvattensräka) har sjön, på ca 65 km2 ett enormt bestånd av regnbåge med en medelvikt på ca 5 kg och en max vikt på 10-14 kg.Lodgen har tillgång till de bästa sträckorna längs sjön (ca 10 km) , utflödet av Rio Barrancoso och ca 25 km av den lilla älven. Uppströms Barrancoso kan man ha ett unikt fiske med lätta spön (# 4-6) och små nymfer och streamers. Under hela säsongen (nov – april) kommer stora stim av fisk att söka sig till utflödet och närliggande vikar för att simma upp till lek. Dessa nyanlända fiskar är helt silverfärgade och kända för sin styrka och akrobatik.

 Resa & program

Att komma till Jurassic Lake Lodge var tidigare förknippat med en lång bilresa (6-8 timmar) i 4X4 jeepar på mycket dåliga vägar. Sedan 2017 är det konstruerat en landningsbana för mindre charter flyg endast 20 min från Lodgen. Som gäst flyger du från din internationella destination till Buenos Aires och vidare till Comodoro Rivadavia (ca 2 tim. flygning). Därifrån går det privata charterflyget i form av en Twin Otter med 19 platser. (Flygningen tar ca 1tim.   15 min).

Ett reseprogram går från lördag – lördag där en övernattning i Comodoro Rivadavia vid ankomst samt en övernattning i Buenos Aires vid avresa rekommenderas.

Dag 0: Ankomst fredag eftermiddag till Comodoro Rivadavia och övernattning på hotell.
Dag 1: Morgontransfer till flygplats, flyg till Jurassic Lake. Ankomst lodge, installation i rum, montering av utrustning och ½ dags fiske.
Dag 2-7: Hela fiskedagar. 09.00-12.30 – 16.00-20.30
Dag 8: Lördag morgon avresa till Comodoro – Buenos Aires med charter flyg.

 

 

Boende & mat

Jurassic Lake Lodge var tidigare en enklare camp men de senaste åren har man investerat i att tillgodose internationella flugfiskares krav. Nytt inför säsongen 2018 är dubbelrum med god komfort, dusch/toalett med varmt och kallt vatten. Det stora samlingsrummet på lodgen för frukost, lunch och middag har ett fint läge med panoramautsikt över sjön. Här finns TV, WIFI och el dygnet runt. Lodgen har en utmärkt köksmästar(inna) som blandar traditionella patagonska maträtter med en internationell meny och kolgrillat kött. Under veckan bjuds gästerna på ett högklassiskt urval av fina Argentinska viner.

 

Fisket, utrustning och flugor

En stor del av tiden blåser det…..ORDENTLIGT! Här behövs att man ”gillar läget” och jobbar med ett lågt kast med mycket dubbeldrag. Utloppet av den lilla älven är tveklöst den hetaste platsen, här kan det bitvis vara ett otroligt produktivt fiske. De olika grupperna (man fiskar två och två) kommer att roteras under veckan mellan de olika fiskeplatserna så att alla gäster får samma möjlighet. Även den när-liggande viken Bay of pigs ger tidvis bra möjlighet till riktigt stor fisk. Räkna med ett knepigt kast in i vinden och monsterfisk som tar på kort lina. Med en bra vattentillgång i Rio Barrancoso kan man bli uppkörd med 4X4 bild från lodgen och fiska sig tillbaka under 4-5 timmar. En fantastisk upplevelse!

Spön i # 7-8 9ft med en flyt eller intermediate lina fungerar utmärkt. Ett mindre tvåhands/  switch spö i #7-8 kan gärna få följa med om ni har. För dagar med mindre vind och för fisket i Rio Barrancoso är ett spö i # 4-6 9ft och flytlina att föredra. Mediumstor rulle med minst 100 m 20 lb backing. Tafsmaterial/ tafsar från 0.18-0.30. Höga vadarbyxor med bra vadarskor, varma kläder. Mössa, fiskehandskar behövs då det blåser och kan vara kallt.

 

UTRUSTNING-JURASSIC.pdf

 

Flugor som fungerar bra är : Streamers/ Wollybuggers i oliv, brun & svart bundet på en stadig krok st. 4-8. Skinnvingar / leechflugor i svart, oliv & lila i st. 4. Muddlerflugor i brunt, oliv och svart i st. 4. Små nymfer i st. 12-16. Wormfly i rött- oliv st. 12-16. Musimitation-flytande i st. 2. Större foamflugor med gummiben typ Tjernobyl Ant i st. 6-8 Specialfluga: Balanserad Wollybugger i st. 4 (bunden på förlängd jiggkrok) fiskas drivande med indikator.

 

FLUGOR-JURASSIC LAKE.pdf

 

Priser

Högsäsong (November – Februari) ca. 6200 USD – Lågsäsong (Mars – April) ca. 4500 USD.

I priset ingår: T.o.r. Comodoro – Jurassic Lake i charterflyg, all marktransport till/från lodge, 7 nätters boende i dubbelrum, 6 ½ dags fiske med guide, alla måltider och drycker inkl. fri bar. Fiskelicens.
I priset ingår inte: Internationellt flyg till Buenos Aires, inrikes flyg till Comodoro, hotell i Comodoro och Buenos Aires. Fiskeutrustning och flugor, reseförsäkring, dricks till personal och guider.

 

 

 

 

TEAM FISHINGNORTH

Kent Lindvall, Fishingnorth i Harads

Kent Lindvall

Fishingnorth 
070 663 134
kent.lindvall@fishingnorth.com

 

 

Manni Svensson, Fishingnorth

Dan Mella

Fishingnorth
070 242 5940
dan@fishingnorth.com

 

Fishingnorth Moränvägen 3
981 45 Kiruna

 

Jörgen Berggren, Fishingnorth

Jörgen Berggren

Fishingnorth
070 350 6802
jorgen@fishingnorth.com

 

By Formsmedjan. Powered by Yago