Hoppa till innehållet
 • KENAI - ALASKA
 • KENAI - ALASKA
 • KENAI - ALASKA
 • KENAI - ALASKA
 • KENAI - ALASKA
 • KENAI - ALASKA
 • KENAI - ALASKA
 • KENAI - ALASKA
 • KENAI - ALASKA
 • KENAI - ALASKA
 • KENAI - ALASKA
 • KENAI - ALASKA

KENAI - ALASKA


Resevillkor

Mestadels är en mindre äggimitation  med indikator och ett uppströmskast med drift det effektivaste sättet att fiska.

För mer info om KENAI ring eller mail till Jörgen Berggren 070-350 6802  jorgen@fishingnorth.com

 

Alaska är känt för sina fiskedestinationer i världsklass, de fantastiska laxuppgångarna, de stora öringarna och dess gigantiska hälleflundror. Steelhead fisket i Alaska är lite mindre känt men inget undantag! Fisket är på den här destinationen är koncentrerat till tre älvar som rinner in i Kachemak Bay på Kenaihalvön.

 

Dessa älvar är välkända för lokala fiskare och guider och de vårdas för att behålla sin oförstörda prägel. Flighten från Anchorage tar ca. 20 minuter och bjuder på fantastiska naturscenerier. Väl på plats möts vi av våra guider som kör oss till vår lodge för veckan. Den minsta älven ligger nära och kan lätt nås till fots, den har inte den största uppgången på steelhead men är i stort sett helt o-fiskad. Den andra av de tre huvudälvarna är lite större och ger alla typer av flugfiskare en utmärkt chans till att kroka på en vildsint steelhead. Här brukar mindre leechflugor vara den säkraste metoden men även större streamers fungerar bra. Den tredje älven är också den mest speciella. Dess turkosfärgade vatten skvallrar om att den kommer från en glaciär och är alltid fiskbar även om det regnar mycket. Här sker transporten till och i älven ofta med båt men det ges även många möjligheter till att vada och vandra. I strömmarna finns mycket fisk och det finns alla chanser till många hugg. Här kan vikten på steelhead ligga mellan 5-8 kg.

 

Resa, program & karta

Anchorage nås enklast via en mellanlandning i Kanada eller USA. Övernattning på hotell och sedan en tidig lokal flight med Ravn Air till Kenai. Transport till Lodge. Hemresa Från Kenai till Anchorage, Övernattning och flight till Stockholm.

Ett program som omfattar resa och fiske kan se ut så här: Program från lördag till lördag.

Dag 0: Avresa från Stockholm till Anchorage via t.ex. Reykjavik och Seattle. Övernattning på hotell.
Dag 1: Transport till flygplats och tidig lokal flight till Kenai (ca. 20 min). Mottagande och transfer till lodge (ca 40 min). Information, installation, montering av utrustning. ½ dagsfiske m guide.
Dag 2-6: Hela dagar fiske med guide i olika älvar med medhavd lunch. Middag.
Dag 7: ½ dags fiske m guide.. Utcheckning från lodge, transfer till flp. Åter till Anchorage. Övernattning.
Dag 8: Transfer till flp. Avresa till Stockhom.

 

 

Boende & mat


Destinationen bjuder på ett utmärkt boende i sann Alaskastil. Allt ligger strategiskt i förhållande till de älvar som fiskas. Lodgen består av en huvudbyggnad med fyra gäststugor i robust timmerstil med utsikt över Kachemack Bay. Varje stuga har plats för två gäster och har egen vedkamin, fullständigt kök, ett mindre vardagsrum med TV samt badrum med dusch och WC. Runt lodgen finns ett rikt djurliv och att få se älg, örn, säl och val tillhör inte ovanligheterna. En rejäl frukost och ett lunch paket utgår från lodgen innan fisket börjar. På kvällen utlovas en god middag på lokala råvaror.

Fisket, utrustning och flugor


Då älvarna är mestadels grunda och vadbara sker mycket av fisket vid vandring efter älvarna. Under veckan finns dock möjligheten för gäster som känner sig mer komfortabla att fiska från båt att välja detta alternativ. Mestadels är en mindre äggimitation med indikator och ett uppströmskast med drift det effektivaste sättet att fiska. Här finns även alla möjligheter att prova många olika flugor ”on the swing” som guiderna säger. I älven finns förutom Steelhead även Silver Salmon (Coho), Dolly Vardon (havs vandrande röding) och resident regnbåge. Både enhandsspön och lättare tvåhandsutrustningar är användbara utifrån fiskeplats och vattenstånd. Linor varierar från rena WF flytlinor till spey/shooting-heads med sinktip spetsar. Här behövs sällan tunga sjunklinor då mycket av fisken tar på under en meters djup. Guiderna har mycket bra flugfiskeutrustningar för både indikatorfiske och streamer.Tafsar i st. 0.25-0.40 mm.

 

UTRUSTNING - KENAI.pdf

 

Ett stort urval av flugor kan användas under veckan, det som bör finnas med är Äggimitationer. Leechflugor i lila/rosa, eggsucking leech i st. 4-10. Wolly Buggers i lila/rosa/ljusblått i st. 4-10. Intruderflugor i blått/svart med flash med sk. trailing hook. Alla krokar ska vara hullinglösa.


FLUGOR - KENAI.pdf

Priser

Säsong: September – Oktober. Pris för 2020 från 3995 USD + Skatt (155 USD). Kontakta oss för aktuella priser!

I priset ingår :Mottagande och transfer till lodge, 6 nätter på lodge med alla måltider, all dryck (ej alkohol). 5 hela fiskedagar med guide. Fullständiga fiskeutrustningar och vissa flugor.
I priset ingår inte: Internationellt flyg till Anchorage, flyg till Kenai t.o.r. Fiskelicens, 2 x 1/2 fiskedagar vid ankomst och avresa (195 USD/pers.) alkohol drycker, drick till personal och guider.

 

    

TEAM FISHINGNORTH

Kent Lindvall, Fishingnorth i Harads

Kent Lindvall

Fishingnorth 
070 663 134
kent.lindvall@fishingnorth.com

 

 

Manni Svensson, Fishingnorth

Dan Mella

Fishingnorth
070 242 5940
dan@fishingnorth.com

 

Fishingnorth Moränvägen 3
981 45 Kiruna

 

Jörgen Berggren, Fishingnorth

Jörgen Berggren

Fishingnorth
070 350 6802
jorgen@fishingnorth.com

 

By Formsmedjan. Powered by Yago