Hoppa till innehållet
  • GRÖNLAND - CAMP GRADEFJORD
  • GRÖNLAND - CAMP GRADEFJORD
  • GRÖNLAND - CAMP GRADEFJORD
  • GRÖNLAND - CAMP GRADEFJORD
  • GRÖNLAND - CAMP GRADEFJORD
  • GRÖNLAND - CAMP GRADEFJORD
  • GRÖNLAND - CAMP GRADEFJORD

GRÖNLAND - CAMP GRADEFJORD


Resevillkor

Vi har fyra platser kvar för säsongen 2023. Perioden 10-17/8. Pris 3150 Euro. Kontakta Dan Mella på dan@fishingnorth.com eller på 070-2425940

Vi hade fått ett tips på en mindre älv på Grönlands sydkust ca 3 timmars seglats söder om huvudorten Nuuk. Tilsammans med vår kapten Kenneth gav vi oss ut på havet och mot äventyret. I den lilla fjorden mynnade en mindre älv ut. Kristallklar och, skulle det visa sig full av stor havsvandrande röding.

 

Omgivningarna var otroligt vackra! En ensam renstig ledde oss in i dalgången, inte olik vår egen fjällmiljö. Den mindre älven var fiskbar 3-4 km uppströms där den rann upp i en sjö. En mängd fantastiska pooler gjorde fiske framgångsrikt. Det stod även huggvillig fisk i forspartierna. Ett precist uppströmskast bakom stenarna gav många minnesvärda fighter! Vilket fiskeparadis vi kommit till!

Det som fungerade bäst var tyngre streamers i rosa, lila och blått men fisken tog även ytgående flugor. Vi fisk många rödingar på mellan 2-3 kg. Det finns troféfisk på över 4 kg i systemet! En klippa utmed fjorden bar spår av gamla tiders jägare och fiskare. Vi bestämde att platsen var perfekt för en bekväm tältcamp. Välkommen till Camp Gratefjord!

 

Resa, program & karta

Båtfärden till campen utgår ifrån huvudorten Nuuk på Grönlands västkust. Hit kan man ta sig med flyg från Stockholm via Island till Nuuk med Iceland Air (Vilket vi rekommenderar. Flyg även via Köpenhamn via mellanlandning på Grönland till Nuuk med Air Greenland. Räkna med en övernattning i Nuuk på inresa och utresa. Flygresan kan bokas via Vulkanresor i Umeå.

Ett reseprogram går från torsdag - torsdag (2023) inte inräknat resedagar. Räkna med en övernattning i Nuuk på vägen in och ut.

Dag 0: Avresa med flyg från Stockholm på e.m - Ankomst Nuuk sent på kvällen och övernattning
Dag 1: Avresa Nuuk med båt till camp (ca 3,5 tim). Installation, information och fiske på e.m/kväll.
Dag 2-7: Hela fiskedagar
Dag 8:Hemresa till Nuuk med båt. Övernattning.
Dag 9: Dag i Nuuk. Avresa med flyg till Stockholm kl 00.10+1
Dag 10: Ankomst Stockholm ARN ca 13.00.

Säsong från sista veckan i Juli till sista veckan i Augusti. Pris 3150 Euro.

I priset ingår: Alla bil och båttransfers i Nuuk. Helpension i tältcamp. Delat tält på 2 pers med dusch och bastu. Gummibåt för transport till närliggande älvar. Fiskelicens.Fiskeguide. övernattning i Nuuk vid inresa och utresa.
I priset ingår inte: Flygresa Stockholm - Nuuk t.o.r. Reseförsäkring. Alkholdrycker på camp.

 

Boende och mat

För säsongen 2023 har vi begränsat campen till 6 fiskare för att säkerställa hög kvalitet på boende mat och fiske. Boendet är i rymmliga sovtält med säng och värme. det kommer att finnas plats för ombyte och förvaring av utrustning. Ett centalt beläget jurtatält ger plats för måltider och avkoppling. Övirga delar av campen består av toatält, dusch och torkmöjligheter. Solpaneler och en generator ger möjlighet att ladda mobil mm. 

Frukost kommer att bestå av bröd, pålägg, juice, kaffe, te förstärkt med gröt, ägg och bacon. Lunchpaket packar fiskaren själv och inför kvällen serveras en enklare tre rätters meny av färska råvaror. Måltidsdryck ingår och alkoholdrycker kommer att finnas till salu för en rimlig slant. En campansvarig och en fiskeguide kommer att ta hand om dig som gäst på ett trevligt sätt.

 

Fiske, utrustning och flugor

Den mindre älven ovan campen har ett flertal markerade pooler med varierande djup. Vattnet är kristallklart och även forspartierna ger många möjligheter till ett tekniskt fiske bakom stenar och bakvatten. Tidvattnet styr till stor del uppgången av ny fisk i systemet under säsongen där högvatten i fjorden ofta ger stora mängder ny fisk i älven. Vi kommer även att erbjuda båttransport till närbelägna älvar i samma fjordsystem under fiskeveckan. Detta ger möjlighet till spännande vandringar efter sällan eller aldrig fiskade vattendrag.

Det går utmärkt att ta med en "vanlig" flugfiskeutrustning i klass 5-7 för fisket. Nästan undantagslöst är det en flytlina med 9-12 fots tafs (ca 0,30 spets) som gäller. Ett tips kan vara att ta med två spön och tackla ett för ett tyngre streamerfiske och ett för ytgående flugor. För att landa och återutsätta fisk behövs en håv med gumminät. En nedpressad hulling underlättar även stress på fisk och fiskare.

Produktiva flugor är i huvudsak tyngre steamers med hantelögon som presenterar djupt i skrikiga färger som purpur, cerise och ljusblått. En Dredger i purpur har varit den bästa flugan vid vårt provfiske. Vi hade även framgång med ytgående Boobiflugor i orange och rosa.

FLUGOR FÖR GRÖNLAND

 

 

 

TEAM FISHINGNORTH

Kent Lindvall, Fishingnorth i Harads

Kent Lindvall

Fishingnorth 
070 663 134
kent.lindvall@fishingnorth.com

 

 

Manni Svensson, Fishingnorth

Dan Mella

Fishingnorth
070 242 5940
dan@fishingnorth.com

 

Fishingnorth Moränvägen 3
981 45 Kiruna

 

Jörgen Berggren, Fishingnorth

Jörgen Berggren

Fishingnorth
070 350 6802
jorgen@fishingnorth.com

 

By Formsmedjan. Powered by Yago